5 gode aktieråd

Vi har samlet gode råd til dig der skal i gang med at investere for første gang. Men rådene gælder også for dig der har været igang i længere tid. Vores erfaringer med investeringer har vi kogt ned til følgende 5 investeringsråd.

1

Spredning, spredning og spredning. Det bedste råd vi nogen give dig er at sprede din formue ud på flere aktivklasser, i flere virksomheder, på flere børser og i flere valutaer.

2

En af de investeringsråd der faktisk er statistisk belæg for, er at investere over tid, istedet for hele investeringsbeløbet på én gang. Vi anbefaler at du investerer 1/3 af den valgte slutinvestering ad gangen. Så hvis du vil have for 45.000 kroner i Novo Nordisk, så køb henover en periode for 15.000 kroner ad gangen. Det er med til at reducere din risiko for at have købt på et unaturligt højt niveau og du får tid til at evaluere din investering løbende.

[quote_box_center]At investere er også en mental øvelse. Vær opmærksom på hvordan du reagerer på tab og gevinster.[/quote_box_center]

3

Start din investering med at læse selskabets seneste 4 kvartalsrapporter igennem. Hvor stort er selskabet? Holder man de estimater man giver kvartal for kvartal? Hvad er selskabets fremtidsforventninger ? Har man usædvanlig stor gæld? Hvornår skal gælden tilbagebetales? Hvor stort er udbyttet? Hvordan har branchen det generelt? Er de førende indenfor branchen? Har de haft stigende omsætning og/eller overskud  de sidste år.

4

Din investering er konjunkturafhængig.

Vær opmærksom på hvor selskabet befinder sig i konjunkturen.

5

Handl aldrig for lånte penge. Gearede investering er vejen til ruin. Vær altid herre i eget hus.