Apple Årsrapport 2014

Apples regnskabsår er forskudt hvorfor de kommer med årsrapport allerede i Q4 2014.

Det er et selskab, som ikke kun gør det godt blandt deres kunder globalt, men Apple har også de seneste 5 år været en guldrandet investering for sine investorer.

Og det af gode fundamentale grunde.

Apple har nemlig ikke kun revolutioneret markedet for telefoner, tabletter og meget andet, de har gjort det med profitmarginer som konkurrenterne kun kan drømme om. Nu taler analytikere om at Apple bliver verdenshistoriens første virksomhed, der får en markedsværdi på 1 trilliard dollars. Det vil ikke komme bag på os.

Apple nøgletal 2010-2014
Apple nøgletal 2010-2014

Som det ses af ovenstående har Apple over de seneste 5 år tredoblet sit salg og samtidigt formået at fastholde sine marginer. Derfor har man også tredoblet sit overskud. Det er, efter alle historiske benchmarks, meget imponerende. Og lige nu er der intet der tyder på at Apple er færdig med at vokse. Transitionen til et luxury brand med deres iWatch er en mulighed, men generelt tilbyder udviklingen indenfor “wearable tech” en stor mulighed for Apple med sit usårlige brand. Derudover fortsætter de indenfor deres kerneområder telefoner, tabletter og computere at penetrere og fastholde marked efter marked.

Kina – en vækstmotor for Apple

Man er lykkedes i det meget vigtige kinesiske marked som fylder mere og mere for den samlede omsætning og er nu nået op på 16% som det ses nedenfor.

Kinas andel omsætning apple
Kinas andel omsætning apple

Kina er interessant ikke kun på grund af deres størrelse, men også fordi man på det kinesiske marked ser en villighed til at betale en god præmie for luksusprodukter. Kina bliver derfor en langsigtet vækstmotor for Apple.

Itunes – 50% op på 3 år.
Itunes andel af omsætning
Itunes andel af omsætning

I skyggen af den populære forbrugerelektronik har “iTunes, software og services” også oplevet en bemærkelsesværdig fremgang, hvilket kun er med til at cementere Apples langsigtede ejerskab af hele økosystemet rundt om kunden. Nu udgør disse services 10% af det samlede salg.

Bruttomarginer stadig bedst i industrien
Apple bruttomarginer
Apple bruttomarginer

Da Apple havde 5% af markedet for PC´er havde man stadig 33% af al indtjening på markedet. Selv da væksten tog til har man formået at fastholde marginerne. Det giver et kæmpe boost til indtjeningen og cashflow som ses nedenfor,

Pengemaskine – dividende og Splits
kontantbeholdning apple
kontantbeholdning apple

Apple har med bred margin mere cash end noget andet firma på planeten og det fortsætter på trods af udbyttebetaling og fortsatte tilkøb. Man har tillige i 2014 gennemført et split i aktien som et aktionærvenligt tiltag. Mange private og profesionelle investorer har Apple i sin portefølje, det har vi også.

Et stærkt selskab, med verdens bedste brand og en aktie der fortsat ikke er dyr med en p/e på 17 og et udbytte på 1,49%