Arbitrage/special situation i Nørresundby Bank

D. 26 februar bliver det næste kapitel skrevet i kampen om det nordjyske bank landskab. Det har efter danske forhold været en meget usædvanlig proces.

Spar Nord som igennem en længere periode har ejet 50% af Nørresundby Bank annoncerede pludseligt i efteråret 2014, at banken havde købt yderligere 4,5% af aktierne. Det skete midt i fusionsdrøftelser mellem Nordjyske og Nørresundby bank.

Den nuværende direktør for Nørresundby bank, Andreas Rasmussen, var da også ude og lufte sin overraskelse i pressen over opkøbet. Men Spar Nord havde mere i posen og man lancerede et opkøbsbud på hele banken i december måned til en samlet kontant værdi på 309 kroner per aktie samt 2 Spar Nord aktier – en samlet valuering på 425 kroner på Nørresundby aktien.

Det fik markedet til at reagere og sende kursen op til kurs 395-405. Umiddelbart reagerede bestyrelsen i Nørresundby forbeholdent på overtagelsestilbuddet og gik i gang med intensive drøftelser med Nordjyske. Efter betænkningstid og en del arbejde med at finansiere et nyt bud, blandt andet via mellemkomst af Jyske Bank, har Nordjyske fremsat et bud på 335 kroner kontant og 1 aktie i det ny selskab, garantikurs 115 kroner, hvilket giver en overtagelseskurs på 450 kroner per Nørresundby aktie.

Dette tilbud blev hurtigt og ensstemmigt bakket op af bestyrelsen i begge banker. Nordjyske har fået sin godkendelse på plads ved en ekstraordinær Generalforsamling. Spar Nord trak derefter sit tilbud  og har – lidt floromvundet – meddelt sin opbakning til købstilbuddet såfremt det kan indebære at de ikke bliver storaktionær i den ny bank.

Aktien handles i 393 i skrivende stund (11. februar) og det må siges at være en interessant præmie i forhold til 2 tilbud på henholdsvis 425 og 450. Der er dog fortsat risiko for at handlen falder på jorden så måske er det en rimelig præmie. Skulle Spar Nord blokere for handlen vil aktien falde markant tilbage igen. Det må dog anses for overvejende sandsynligt at handlen går igennem, hvorfor der er en pæn mulighed for at sikre en gevinst på 13% indenfor en overskuelig tidsramme.

Ligefrem at kalde det arbitrage er nok at tage munden for fuld, men en interessant special situation for den private investor er det ihvertfald.