August måned i Advice Capital Globale

graf-acg-august-2016

Porteføljebegivenheder

I løbet af august er der sket små ændringer i porteføljen.
Der er øget i 3 aktier: Alphabet, Carl  Zeiss og Henkel.
Der er reduceret i Apple og solgt helt ud af en lille position i K&S, som afleverede et skuffende regnskab.
Slutteligt er der tilkøbt en position i Kellogg Company, som dog initielt har skuffet på kursudviklingen. Kellogg Company har det store globale brand og den stabilitet i forretningen, som er nogle af de elementer vi går efter i udvælgelsen i aktier til porteføljen for at holde risikoen lav.

Der er udbetalt dividende på flere af selskaberne i porteføljen, bl.a. Unilever, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Microsoft, Wal-Mart Stores og Kellogg Company.

Afkastet i august var negativt med 0,79 %. Foreningens afkast er dermed 3,07 % siden starten i marts 2016. Foreningen har qua sin lav-beta strategi ikke noget officielt benchmark.

Makrobegivenheder i august

UK detailsalget for juli steg med 1,4 % og var markant bedre end forventet 0,1 %. Australien er udfordret af lav inflation og et svagt jobmarked, hvilket fik centralbanken til at sænke renten til 1,5%. Japans premierminister Abe annoncerede en økonomisk hjælpepakke svarende til 5% af Japans BNP. Der afholdtes økonomisk konference i Jackson Hole, Wyoming, USA, hvor temaet nok engang var evt. renteforhøjelser i USA. Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli viste for 2. måned i træk et stærkt jobmarked. Venezuela og Iran mødtes for at diskutere produktionsstop blandt OPEC medlemmerne, uden at det mundede ud i en aftale.

Udsigt for september

Selskabernes regnskabssæson er ved at ebbe ud og centralbankernes politik kommer igen i fokus. ECB holder møde d. 8 september og FED d. 20.-21. september. Udtalelser og reaktionerne fra sidste måneds årlige økonomiske konference i Jackson Hole, Wyoming USA har øget markedets tro på kommende renteforhøjelser i USA.

Det fulde faktablad for august for Advice Capital Globale kan læses her.

Advice Capital er en dansk kapitalforvalter stiftet i 2010. Finanstilsynet fører tilsyn med Advice Capital, som har et pænt 3-cifret millionbeløb under forvaltning. Advice Capital er investeringsrådgiver for investeringsforeningen “Investin Advice Capital Globale” og for investeringsselskabet Advice Invest A/S, som i maj 2015 fik en selvstændig FAIF-godkendelse fra Finanstilsynet, der giver mulighed for indskud af pensionsmidler. Advice Capital tager løbende imod nye kunder og har for få dage siden gennemført den seneste kapitalforhøjelse i investeringsselskabet Advice Invest, som over de seneste 4 år har givet et nettoafkast på 16,9 % p.a.