Børsnotering Etsy

Den amerikanske tech industri er brandvarm iøjeblikket efter skyhøje valueringer af alt fra Snapchat, GoDaddy og Uber. Valueringer er allerede igennem taget og på vej op i skyerne. Det er både mange penge og megen interesse for stort set alle techplatforme lige p.t. Man hører selv tradtionelle selskaber omtale sig primært som tech selskaber.

Det seneste skud på stammen hedder Etsy, grundlagt i 2005, som er et håndarbejdssite / “arts & craft” der nu ved hjælp af Morgan Stanley og Goldman Sachs søger notering på Nasdaq for at rejse mindst 100 millioner dollar.

Etsy er en markedsplatform for leverandører af forskelligt håndarbejde. Der er næsten 2 millioner leverandører til næsten 20 millioner kunder. Etsy tager et honorar for hvert salg og det beløb sig sidste år til 195,6 millioner dollar. Det var en stigning på 56% fra 2013.

Etsy´s mission er:

  • Make it easy to find and buy unique goods from real people every day, on any platform, online and offline, anywhere in the world.
  • Help creative entrepreneurs start, responsibly scale and enjoy their businesses with Etsy.
  • Communicate the power of human connection whenever anyone experiences Etsy.

Man kan læse Etsy børsprospekt hos SEC her. 

Det bliver spændende at følge valueringen, der i skrivende stund er ukendt, ligesom datoen for selve børsnoteringen og vi vil følge op på Etsy i løbet af den næste tid.

Som det ses af regnskabet så er der pæn vækst i omsætningen, men desværre også i udgifterne til blandt andet “General & Administration”. Der er også blevet udvidet pænt med nye aktier over de sidste 3 år.

Fremtidsperspektiverne er et retail markedet der er steget med næsten 20% siden 2008 og forventes at sige med 16,6% årligt fremover.

Etsy regnskab
Etsy regnskab 2012-2014

Etsy er ikke en investering som vi overvejer at tage med i vores modelportefølje.