Endnu en god måned i Advice Capital Globale

Porteføljebegivenheder

Marts måned bød overordnet set på 2 store begivenheder.

1) Foreningen fejrede 1 års fødselsdag den 21. marts med et afkast på 7,004%. Det første år har været spændende, og vi er meget tilfredse med at have performet bedre end målsætningen på 3-7 % p.a. efter omkostninger. Endvidere er det også meget tilfredsstillende, at foreningens lav-beta strategi viste sin værdi i de tumulte markedsperioder omkring Brexit og Trumps valgsejr.

2) I starten af marts nåede det amerikanske indeks S&P 500 rekordnotering, og det smittede af på porteføljen. Marts måned blev lidt stille på regnskabsfronten, men især en håndfuld selskaber skilte sig ud med en flot kursudvikling:

Nestle (+4,36%) har performet negativt i nogen tid siden regnskabet i efteråret 2016, men er vendt igen i december og er ved at komme op på niveauet fra før regnskabet i efteråret. Aktien giver endvidere end god dividende.
ALK (+7,2%) opdaterede markedet om, at deres japanske partner Torii har indsendt en ansøgning til de japanske sundhedsmyndigheder på vaccine mod husstøvmideallergi.
Vestas (+8,93%) kunne i marts opdatere markedet med en række ordrer.
SAP (+4,58%) fik et par positive anbefalinger i takt med en solid performance siden præsentation af årsregnskabet i januar.
DPS (Dr Pepper) (+4,79%) har performet godt siden regnskabet i forrige måned.
Microsoft (+2,94%) er en af vores største positioner i porteføljen. Aktien fortsætter sin stærke performance og ligger tæt på all time high.
Carnival (+4,01%) udmærkede sig også med et pænt afkast uden væsentlige nyheder.
På den negative side skilte Altria Group sig ud som en af de største positioner med et fald på 4,67% i marts måned.

Samlet set blev det en god måned med et afkast på 0,97%.

Kontantbeholdningen er stadig over 10%, og vi er fortsat på udkig efter nye tilkøb. Vi forventer, at regnskabssæsonen for 1.kvartal vil afdække en eller flere købsmuligheder blandt de investeringsemner, som vi følger tæt på vores overvågningsliste.

Der er i marts udbetalt dividende fra 8 selskaber i porteføljen: Altria Group, Coca-Cola, PepsiCo, Wal-Mart Stores, Home Depot, ISS, Dr Pepper Snapple Group og Kraft Heinz.

Afkastet i marts var positivt med 0,97 %. Foreningens afkast år-til-dato er dermed positivt med 3,79 %. Siden opstarten d. 21. marts 2016 er afkastet 7,46 %.

Foreningen har qua sin lav-beta strategi ikke noget officielt benchmark, men en målsætning om 3-7 % p.a., som blev overgået i foreningens første år.

Makrobegivenheder i marts

Den britiske premierminister Theresa May aktiverede ved udgangen af marts Artikel 50. Efter en godkendelse i det britiske parlament er det nu officielt, at Storbritannien har sat gang i en 2-årig forhandlingsproces der skal være på plads den 29. marts 2019.

Den amerikanske centralbank hævede renten med 25 basispunkter til 0,75 – 1,00 % på rentemødet den 15. marts. Den amerikanske centralbank begrundede renteforhøjelsen med udviklingen på jobmarkedet og forventning til inflationen stabiliserer sig på 2 %

Udsigt for april

Første valgrunde af det franske præsidentvalg starter 23. april. Den Europæiske Centralbank holder rentemøde sidst i april, hvor Mario Draghi forventes ikke at ændre på centralbankens rente eller tilbagekøbsprogram. Den amerikanske centralbank afholder rentemøde i starten af maj. Her vil finansmarkedet holde øje med Centralbankens kommentarer i relation til renteforhøjelsen i marts. Regnskabssæsonen for første kvartal 2017 starter i april.

Det fulde faktablad for marts for Advice Capital Globale kan læses her.

Investeringsforeningsandele kan købes via ISIN-koden DK0060696656 og afdelingens ticker er “INIACG“. Foreningens market maker stiller købs- og salgspriser i børsens åbningstid.

Vi anbefaler, at investor gør sig bekendt med Central Investorinformation, som kan findes på foreningens hjemmeside eller downloades direkte via dette link.

Skærmbillede 2016-08-24 kl. 21.26.54

 

 

 

 

Advice Capital er en dansk kapitalforvalter stiftet i 2010. Finanstilsynet fører tilsyn med Advice Capital, som har et pænt 3-cifret millionbeløb under forvaltning. Advice Capital er investeringsrådgiver for investeringsforeningen “Investin Advice Capital Globale” og for investeringsselskabet Advice Invest A/S. Advice Capital tager løbende imod nye kunder og gennemfører kapitalforhøjelser i investeringsselskabet Advice Invest, ligesom vi netop har lanceret 2 nye investeringsfonde Advice Capital Long/Short Fund A/S og Advice Capital Absolute Return A/S.