Genmab fejler i solide tumorer

I weekenden blev det overraskende annonceret at Janssen af hensyn til patienternes sikkerhed øjeblikkeligt stopper et kombinationsforsøg med Darzalex i solide tumorer. Da handlen åbnede mandag faldt Genmab med 25%. Velkommen til den fascinerende verden af biotekinvesteringer!

Situationen illustrerer 2 rigtigt gode pointer omkring prisfastsættelse af aktier. Den første er at markedet altid har ret og den anden er at markedet aldrig har ret.

På den lange bane (3-5 år) ændrer det ikke udsigten for Genmab som virksomhed eller som investeringsobjekt, på den korte bane ændrer nyheden alt. Og det alene af den grund at Michael Novod, guruanalytiker fra Nordea, effektivt stod af toget og sænkede sin anbefaling til hold. Han har muligvis ledt efter en anledning, men nu fik han ihvertfald en.

Jeg har skrevet tidligere om at analytikere tit overskyder og underskyder sine kursmål for at overbyde eller underbyde hinanden. Da analytikerne begyndte at tale om peaksales både på og over 7-10 mia $ i Darzalex som med god margin ville gøre det til verdens bedst sælgende lægemiddel så ved man jo godt som investor at regnearket får alt hvad den kan trække. Og for at trække Darzalex derop skulle man også lykkes i andre og nye indikationer. Novod gik foran i mange år og havde committed sine analyser på succes i solide tumorer. Når det faldt fra så må han tilbage til sine regneark og tilbagefører sine flotte mangeårige ekstrapoleringer.

I runde tal er indikationen sat til mellem 1 – 2,5 mia$ i peaksales per år og regner man baglæns af værdien over de næste 10-20 år så kommer analytikernes kursmål nedad med 10-20%. Præcis hvor stort gennemslag afhænger dog af hvor stor sandsynlighed man har indregnet indikationen med, men solide tumorer har betydet en del for historiefortællingen også og det er helt sikkert det der kommer til at betyde mest. For et regneark er en fortælling og IKKE baseret på objektive facts. Det er i høj grad subjektivt hvilke variable man vil skrue op og ned for.

Man skal ikke undervurdere analytikernes betydning for kursdannelsen på den korte bane. Uanset om de tager fejl eller ej er det dem der sælger billetter til de store investorer. Og mange billetter rykker kursen opad eller nedad. Og når man i en periode ikke længere har en analytiker der står og skubber på køb af selskabet – ja så falder interessen. Marketing sells goods. Sådan har det altid været.

Det er taknemmeligt når det går fremad og tilsvarende overdrevent brutalt når det går den anden vej.

I mandags gik det den anden vej, og jeg konstaterer at blandt andet dansk aktionærforening nu ønsker at topchefen Jan van de Winkel bør kommentere på udviklingen og kursen.

Det skal han ikke. Det er totalt nytteløst at gøre under alle omstændigheder for det bringer ikke kursen op og det vil være uprofessionelt at en helt almindelig udviklingsproces i et biotekselskab skal trække en kommentar blot fordi markedet lægger stor vægt på nyheden. Genmab som selskab har aldrig været mere lovende, det har aldrig været mere veldreven, og de har aldrig haft så mange kontanter eller så stort et cashflow. Fremtidens fugle flyver stadig og væksten er imponerende.

Nyheden er dårlig, kursreaktionen overdreven, men sådan er livet.

Selvom potentialet for Darzalex kun blev en smule mindre så er stemningen vendt på en tallerken.

Det betyder så nok at på de næste 12 måneders sigt vil Darzalex nyheder overskygges af denne skuffelse og man skal ikke forvente større markedsreaktioner i opadgående retning.

De positive nyheder skal komme fra hårde nøgletal på den fortsatte udrulning af Darzalex. Og de tal ved vi kommer. Dernæst skal selskabet præstere i andre lægemidler eller med nye spektakulære partnerskaber eller aftaler.

Glansen gik af skt. Gertrud med et trylleslag. Og det er nok godt det samme for potentialet var blevet presset helt ud til det yderste når ikke engang det, at blive verdens bedst sælgende lægemiddel er godt nok.

For langsigtede investorer skal man hellere lægge vægt på den høje royalty indtægt der nu akkumulerer kvartal for kvartal og støt og roligt vil gøre både egenkapital og kassebeholdning så stor at kursstigningen nok en gang vil følge.

Men vi er stadig i valueringsområde hvor markedet kan stemme den ned med 20% uden problemer fordi vægten fra egenkapital, cashflow og kontanter ikke har tyngde nok som modvægt.

Da jeg så regnskabet sidste kvartal tænkte jeg at nu er vi for alvor kommet på det rigtige spor. Det ændrer mandagens kursfald ikke på og heller nyheden bag.

Vi fastholder hold på Genmab.