Genmabs årsrapport 2014

Genmab kommer med årsregnskab d. 2. marts 2015 efter kl 17.00. Aktien er steget formidabelt i de sidste 3 år i træk og har også de seneste 6 måneder fordoblet sin børsværdi.

Der er store forventninger til selskabets nye store håb indenfor multiple myeloma, Daratumumab. Markedet forventer nu at det vil blive lanceret indenfor 2015. Det vil i så fald være selskabets 2. lægemiddel.

Aktiemarkedet indregner ikke kun en filing, men også en godkendelse indenfor 2015.  Det er temmeligt aggressive forventninger.

Derfor rettes øjne og ører mod aftenens conference call specielt mod selskabets egne forventninger omkring timingen af Daratumumab. Til forskel fra forrige år vil der måske være en lille smule mere ulden snak om dette, da der også er tale om en betydelig investering for Janssen. Så måske har Genmabs ellers meget aktivt kommunikerende og investorvenlige direktør fået mundkurv på.

Ved sidste præsentation fremlagde Genmab traditionen tro en grafisk oversigt over næste år, der plejer at være en god rettesnor for selskabets hovedmål og aktiviteter. Mål som de er kendt for at leve op til eller overgå.

I år har formuleringen af deres finansielle mål ændret sig en smule i og med at man for første gang indikerer, at man selektivt vil investere ud fra samme omkostningsbase som i 2014. Det adskiller sig fra tidligere år hvor det har handlet om at nedbringe udgifterne, øge indtægterne fra klinikken, gøre Genmab profitabel og øge cashposition ved at indgå partnerskaber om udviklingen af pipelinen.

Genmabs forventninger 2015 grafik

Selvom regnskabet i Genmab i mange år har været en non-event rent kursmæssigt kan det være at dette regnskab er en undtagelse, hvis man ønsker at tegne en skarpere profil af selskabet, som har vendt både stemning og selskab rundt. Så måske vil man indikere hvordan det nye selskab skal se ud med ambitionen om at tage pipelinen et længere stykke selv -end man har haft råd til de sidste 4 år.

Der er conference call kl. 18.00 2. marts 2015