Lille tilbagegang i januar

Porteføljebegivenheder

Regnskabssæsonen for 4. kvt. 2016 er skudt i gang, og i porteføljen fremhæver vi pæne regnskaber fra SAP og Microsoft. Cloud-segmentet performede pænt for begge selskaber. På den negative side noterede vi, at Verizon var en af de største skuffelser i januar i porteføljen. Investorerne fortsatte med at øge risikovilligheden og det gik lidt udover vores primært defensive aktier i porteføljen.

Som forventet satte vi lidt af kontantbeholdningen i arbejde og tilføjede Vestas til porteføljen. Kontantbeholdningen er fortsat omkring 14%, og vi er fortsat på udkig efter nye tilkøb her i regnskabssæsonen.

Der er udbetalt dividende fra Conagra Brands, AT&T, Verizon, Wells Fargo og Lamb Weston Holdings.

Afkastet i januar var negativt med 0,99 %. Foreningens afkast er dermed 2,54 % siden starten 21. marts 2016. Foreningen har qua sin lav-beta strategi ikke noget officielt benchmark.

Makrobegivenheder i januar

Indsættelsen af Donald Trump har med god grund fyldt meget i januar måned. Stemningen på finansmarkedet har efterfølgende været afventende for at vurdere, hvor meget politik Trump kan og vil gennemføre. Englands Premierminister Theresa May fremlagde planen for Storbritanniens EU-exit og aktivering af artikel 50. May lagde i sin retorik op til et hårdt exit. Den Europæiske Centralbank fastholdt ikke overraskende den nuværende pengepolitik.

Udsigt for februar

Regnskabssæsonen fortsætter ind i februar måned, hvor der stadigvæk er mange interessante regnskaber i vente. Vi ser frem imod det kommende rentemøde i USA i marts måned, hvor makrodata i de kommende uger kan give en indikation af om vi er på vej mod årets første renteforhøjelse. I Holland, Frankrig og Tyskland rykker valgene tættere på med flere mulige regeringsskifter. Holland stemmer som de første den 15. marts 2017.

Det fulde faktablad for januar for Advice Capital Globale kan læses her.

Investeringsforeningsandele kan købes via ISIN-koden DK0060696656 og afdelingens ticker er “INIACG”. Foreningens market maker stiller købs- og salgspriser i børsens åbningstid.

Vi anbefaler, at investor gør sig bekendt med Central Investorinformation, som kan findes på foreningens hjemmeside eller downloades direkte via dette link.

Skærmbillede 2016-08-24 kl. 21.26.54

 

 

 

 

Advice Capital er en dansk kapitalforvalter stiftet i 2010. Finanstilsynet fører tilsyn med Advice Capital, som har et pænt 3-cifret millionbeløb under forvaltning. Advice Capital er investeringsrådgiver for investeringsforeningen “Investin Advice Capital Globale” og for investeringsselskabet Advice Invest A/S, som i maj 2015 fik en selvstændig FAIF-registrering fra Finanstilsynet, der giver mulighed for indskud af pensionsmidler. Advice Capital tager løbende imod nye kunder og gennemfører kapitalforhøjelser i investeringsselskabet Advice Invest.