Mols-linjen gavn at fortsat lave oliepriser

Da jeg lavede min oprindelige analyse af Mols Linjen med kursmålet 141 pr. aktie var det baseret på en oliepris på 400 $ pr. ton og 7 kr. pr. $.

I dag har verden ændret sig og olie er styrtdykket ned mens Mols aktivt kan gå i gang med at hedge deres 2017 forbrug.

Olieprisen kan følges af nedenstående link:

http://www.bloomberg.com/quote/QS1:COM

Dette betyder i praksis at olien nu er i ca. 312,5 * 6,9 = 2.156

Dette svarer ved et forbrug på over 40.000 ton årligt til at Mols Linjen får en besparelse, udover den jeg første beregnede på nu 27 millioner oveni. Dette betyder i praksis at jeg nu helt sikkert forventer at Mols-linjens bundlinje vil vise indkomst på over 200 millioner kroner næste år.

Markedsværdien er i dag lige under 1 mia. $. Selskabet bør som minimum handles til en P/E på 10 for 2017 indtjeningen svarende til de ca. 141 jeg beregnede sidst. Holder jeg fast i en P/E multipel på 12 ville det nye kursmål være 170. Jeg vælger derfor at mene der stadig er voldsom upside i Mols-linjen.

Vi får svar vedrørende afnoteringen af aktien indenfor få uger. Kommer der et nej til en afnotering bør aktien hoppe over 100 med det samme.

Selv om aktien afnoteres forventer vi at holde alle vores aktier og ikke sælge.

Disclaimer: Vi ejer en betydelig mængde Mols-aktier.