Stabilt afkast i april måned

Porteføljebegivenheder

April måned sluttede af med flotte kursstigninger efter at udfaldet af det franske præsidentvalgs 1. runde beroligede markederne. Det førte til fornyet købsinteresse og højere kurser.

I april begyndte regnskabssæsonen for 1. kvartal, og det generelle billede er, at regnskaberne har været pæne og har overgået forventningerne. Sidstnævnte har måske også været lidt forsigtige.

I porteføljen noterede vi flotte regnskaber fra bl.a. SAP og Alphabet. Microsoft skuffede lidt på omsætningen, men formåede alligevel at overraske positivt på indtjening per aktie. Generelt har regnskaberne for 1. kvt. været positive for de selskaber i porteføljen, der har aflagt regnskab allerede.

Porteføljen er udbygget med 2 nye selskaber, ligsom vi har øget vores positioner i flere selskaber.

Engelske Reckitt Benckiser Group er taget ind i porteføljen som erstatning for Unilever, som vi solgte tidligere i år. Svenske SAAB er også ny i porteføljen.

Vi har øget positionen i Bayer, Microsoft, Wal-Mart, Alphabet, Carnival, SAP, Kraft-Heinz og Vestas. 
Samlet set blev det for måneden til et acceptabelt afkast på 0,62%.

Kontantbeholdningen er efter investeringerne i april måned under 10%. Vi er fortsat på udkig efter nye tilkøb, og forventer at øge investeringsgraden yderligere i maj måned.

Der er i marts udbetalt dividende fra 4 selskaber i porteføljen.

Afkastet i april var positivt med 0,62 %. Foreningens afkast år-til-dato er dermed positivt med 4,44 %. Siden opstarten d. 21. marts 2016 er afkastet 8,08 %.

Foreningen har qua sin lav-beta strategi ikke noget officielt benchmark, men en målsætning om 3-7 % p.a., som blev overgået i foreningens første år.

Makrobegivenheder i april

1. valgrunde ved præsidentvalget i Frankrig var i fokus. Midterkandidaten Macron fik 24 % af stemmerne og Le Pen 21,3 %, hvilket beroligede markederne. Meningsmålingerne viser en stærk tilslutning til Macron på knap 60 % inden 2. valgrunde d. 7. maj

Den Britiske premierminister, Thresa May, udskrev lynvalg til afholdelse 8. juni. De konservative står pt. til en vælger-tilslutning på 45 % og Labour 29 %, hvorfor der pt. ikke er udsigt til voldsomme ændringer i den politiske agenda.

Udsigt for maj

Franskmændene skal stemme ved præsidentvalgets 2. runde d. 7. maj. Den amerikanske centralbanks rentekomité, FOMC, mødes igen d. 2-3. maj. Rentekomitéen vil ikke ændre på renten, men deres udtalelser kan give en retning for centralbankens beslutning på næste møde i juni måned. Vi forventer ikke, at den europæiske centralbank ændrer politik på det kommende møde. Regnskabssæsonen fortsætter med regnskaber fra flere store selskaber både herhjemme og i udlandet.

Det fulde faktablad for april for Advice Capital Globale kan læses her.

Investeringsforeningsandele kan købes via ISIN-koden DK0060696656 og afdelingens ticker er “INIACG“. Foreningens market maker stiller købs- og salgspriser i børsens åbningstid.

Vi anbefaler, at investor gør sig bekendt med Central Investorinformation, som kan findes på foreningens hjemmeside eller downloades direkte via dette link.

Skærmbillede 2016-08-24 kl. 21.26.54

 

 

 

 

Advice Capital er en dansk kapitalforvalter stiftet i 2010. Finanstilsynet fører tilsyn med Advice Capital, som har et pænt 3-cifret millionbeløb under forvaltning. Advice Capital er investeringsrådgiver for investeringsforeningen “Investin Advice Capital Globale” og for investeringsselskabet Advice Invest A/S. Advice Capital tager løbende imod nye kunder og gennemfører kapitalforhøjelser i investeringsselskabet Advice Invest, ligesom vi netop har lanceret 2 nye investeringsfonde Advice Capital Long/Short Fund A/S og Advice Capital Absolute Return A/S.